2. ញាំ-ល្ហុង

គ្រឿងផ្សំ
ល្ហុងពងមាន់ សាច់ជ្រូក កំពិស សណ្តែកដីលីង ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ទឹកខ្មេះ ឬក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករស។
វិធីធ្វើ
១-ល្ហុងចិតសំបក ឈូសនិងដែកសំរាប់ឈូស។ សាច់ជ្រូកស្ងោរឱ្យឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃល្អិតៗ។ កំពិស ស្រុះឱ្យឆ្អិន។ ជីបេះលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយដាក់អោយស្រោះទឹក។
២-បុកខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេស ចូលគ្នាដួសដាក់ចាន ចាក់ទឹកខ្មេះ ស្ករស ទឹកត្រី ភ្លក់មើលតាម ចូលចិត្ត ។
៣-ពេលបរិភោគ យកចានចាប់ជីដាក់បាតចាន ទើបចាប់ល្ហុបដាក់ពីលើ រោយសាច់ជ្រូក កំពិស សណ្តែកដីលីង ទើបស្រូបទឹកត្រីជូរអែមជាការស្រេច ។

0 comments:

Post a Comment